Dirigent Roger Ritzen (Heerlen 1970) studeerde klassieke en lichte muziek (saxofoon) in Maastricht. Hij was bijna 15 jaar als saxofonist veronden aan de Koninklijke Philharmonie van Bocholtz waar hij onder Heinz Friesen speelde in de hoogste concertafdeling. Als freelance saxofoonist speeld Roger in tal van harmonie- en fanfareorkesten, militaire orkesten en symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Hij was verbonden als docent saxofoon en klarinet aan de muziekschool van Aken. Binnen de amateur-blaasmuziek verzorgde hij als saxofonist vele workshops in de Benelux en Duitsland. Roger werkte veelvuldig mee aan radio en televisieproducties voor de NOS, de Belgische BRT en de Duitse WDR. Hij speeld ook ruim 15 jaar saxofoon bij de René Krans Band waarmee hij tal van binnen- en buitenlandse artiesten begeleidde, zowel binnen als buiten Europa. Vanaf 2007 is hij zich gaan toeleggen op het dirigeren van amateurorkesten en was hij als dirigent onder andere verbonden aan de harmonie van Valburg, Lent en het Edes Orkest. Daarnaast richtte hij Het Gelders ProjectOrkest op en verzorgde hij ook verschillende gastdirecties en sectierepetities. Momenteel is Roger als dirigent werkzaam bij Harmonie Hatert in Nijmegen en is hij als dirigent kapelmeester verbonden aan het Vrijwillig Muziek- en Tambourkorps van de Verbindinsdienst in Harskamp. In december 2017 heeft hij onze toenmalige dirigent Jón Staekenborg opgevolgd en sindsdien heeft hij ook ons orkest onder zijn hoede. Lid Worden? Lees meer
Wil je graag een instrument leren bespelen en lijkt het je leuk om samen muziek te maken? Lees dan snel verder om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
Nieuwsbrief  Binnenkort kunt u zich via dit gedeelte van de website aanmelden voor de nieuwsbrief van Excelsior zodat u automatisch op de hoogte wordt gehouden van de aankomende optredens en activiteiten.
Sponsoren Lees meer Agenda
Sinterklaasintocht 2018 17 november 2018 De Bioscoop * Bingo 23 november 2018 De Bioscoop
Nieuws Lees meer
Marsconcert 2018 Traditiegetrouw zal muziekvereniging Excelsior Harskamp ook dit jaar weer een marsconcert organiseren dat plaats zal vinden op zaterdag 6 oktober 2018. Net als voorgaande jaren zal het programma weer volledig….
Gallerij Lees meer  Marsconcert 2017 Galerij Lees meer
Voorjaarsconcert 2018